Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Την πιστοποίηση των ανθρώπων που εργάζονται στην ασφάλεια των γηπέδων, ζητά ο Νίκος Παναγιώτου. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΕΠΟ

«Πιστοποίηση για όσους δουλεύουν στην ασφάλεια των γηπέδων»



ο Νίκος Παναγιώτου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε, επίσης, πως εάν οι παρατηρητές ασφαλείας λάβουν θεσμικό ρόλο από τη φετινή χρονιά, τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο στα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παναγιώτου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τους supervisor (επόπτες Ασφαλείας) που πλήρωσαν 200 ευρώ και δεν έχουν χορηγηθεί οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από την ΕΠΟ: «Όσον αφορά τα 200 ευρώ των supervisor. Όλες οι εταιρίες, που έστειλαν την κατάσταση, με τα ονόματα όσων συμμετείχαν και τα λεφτά, αυτομάτως το παραστατικό κόπηκε, οι εταιρίες το πήραν. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος εργαζόμενος πήγε να πάρει το παραστατικό δεν του το έδιναν. Όσον αφορά τους μεμονωμένους, εκτός εταιριών, ήταν πολύ πιθανό να βγάλουν μία τέτοια πιστοποίηση, να πηγαίνουν στους αγώνες, για να πάνε να

βγάλουν ένα έξτρα μεροκάματο. Αυτοί, πήγαιναν εκεί έδιναν τα λεφτά, την απόδειξη, ότι προβλέπεται από το λογιστήριο και πήγαιναν στην “ευχή του Θεού”. Δεν υπήρχε και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα. Αυτά ήταν έξοδα για τους supervisor, που καλύφθηκαν από έξοδα της εκπαίδευσής τους. Αρκεί να σας πως ότι ήρθαν από την Αγγλία δύο καθηγητές, γνώστες του αντικειμένου και εκπρόσωποι της μεγαλύτερης εταιρίας ασφαλείας του κόσμου. Στους, δε, φροντιστές δεν αναλάβαμε την εκτέλεσή τους. Απλώς είπαμε στις εταιρίες για μην επιβαρύνουμε το κόστος, σας εκπαιδεύουμε τους supervisor».

Για αυτούς που εκπαιδεύτηκαν πέρυσι: «Και πέρσι τους είπαν πως πιστοποίησή τους είναι για ένα χρόνο. Φέτος, δίνεται και η εκπαίδευση. Η, δε, πιστοποίηση δεν είναι αιώνια. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν είναι για πάντα η πιστοποίηση».

Για την πιστοποίηση: «Η πιστοποίηση έχει ένα “κρυφό” στόχο. Να μην υπάρχουν εταιρίες που να πηγαίνουν για πέντε και για 10 ευρώ σε ένα γήπεδο. Η πρώτη επαφή που είχα με τις ΠΑΕ, ανακάλυψα ότι παίρνουν από 20 ευρώ για τον κάθε φύλακα μέχρι 55».

Ουσιαστικά, θέλουν να δημιουργήσουν ένα Σώμα ανθρώπων που θα δίνουν το παρών κατ’ εξακολούθηση στα γήπεδα και δεν θα εναλλάσσονται διαρκώς: «Το ίδιο είναι να παίρνω σαν εταιρία 20 ευρώ για κάθε αγώνα; Τι θα πάρει ο φύλακας; Όταν έχω ένα χαρτί που θα πηγαίνω στα γήπεδα και θα δουλεύω. Θα βρίσκω εύκολα δουλειά ή όχι;».

Για το πώς θα το πετύχουν αυτό: «Όταν μία εταιρία πιστοποιήσει τα άτομα που έχει για ένα γήπεδο. Τα άτομα αυτά θα φτάσουν σε ένα σημείο να εξυπηρετούν τον κόσμο».

Για τους ανθρώπους που έβαζε η εκάστοτε ΠΑΕ στο γήπεδό της: «Πέρυσι δίναμε το δικαίωμα σε κάθε ΠΑΕ, εάν είχε κάποιους ανθρώπους που δεν ήταν επαγγελματίες να πάνε να δουλέψουν. Πάντοτε καλή τη πίστη. Φέτος, λέει ότι θα έχετε συμβληθεί με κάποια εταιρία. Δηλαδή δεν αφήνουν το “παραθυράκι” να δίνουν οι ΠΑΕ μεροκάματο στους οπαδούς. Επί δύο χρόνια είχαμε παρατηρητές Ασφαλείας, οι οποίοι ήταν το “μαύρο πρόβατο” της ιστορίας, δεν τους ήθελε κανείς. Οι εκθέσεις που υπέβαλλαν ήταν μόνο στην ομοσπονδία και πουθενά αλλού. Εάν φέτος -και έτσι πάει να γίνει- πάρουν θεσμικό ρόλο, θα δείτε μεγάλη μεταβολή».

Για τον περσινό τελικό Κυπέλλου: «
Όλοι όσοι δούλεψαν στον περσινό τελικό του Κυπέλλου ήταν πιστοποιημένοι. Έφεραν οι εταιρίες το προσωπικό τους και τι άλλο θέλατε να γίνει; Οι καταστάσεις εάν ψαχτούν, για κάθε αγώνα, θα βρούμε πολλά πράγματα μέσα».


http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου