Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διοικητικά στελέχη της Μάντσεστερ Σίτι τίμησαν τα θύματα από το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958, βάζοντας στην άκρη την αθλητική αντιπαλότητα



Μετά τα πρόσφατα αισχρά συνθήματα που έκαναν την εμφάνισή τους σχετικά με την τραγωδία του Μονάχου, ήρθε η στιγμή να λάβει χώρα μια κίνηση ανθρωπιάς.


Η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στο Μόναχο για τον σημερινό (27/9) αγώνα κόντρα στη Μπάγερν για το Champions League, και αυτό στάθηκε μια καλή αφορμή ώστε να προχωρήσει ο σύλλογος σε μια σπουδαία ενέργεια.


Συγκεκριμένα, στελέχη της διοίκησης των "πολιτών" άφησαν στεφάνι στο μνημείο (Manchesterplatz) που υπάρχει στο μέρος όπου έχασαν τη ζωή τους 23 άτομα, στη πλειοψηφία αυτών ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 


Ανάμεσα στα θύματα υπήρχε και ο δημοσιογράφος των "News of the World", Φρανκ Σουίφτ, ο οποίος ήταν τερματοφύλακας της Σίτι.

Την κίνηση της "αιώνιας αντιπάλου" επικρότησε και ο κόουτς των "κόκκινων διαβόλων", σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που δήλωσε με τη σειρά του: "Νομίζω είναι κάτι ευχάριστο. Εκτιμούμε αυτό που έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, εξάλλου ένας πρώην παίκτης του σκοτώθηκε στη σύγκρουση. Σε αυτή την περίπτωση, μπράβο λοιπόν".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου