Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γνώστης των ντέρμπι στην Πορτογαλία ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κλήθηκε από τους συμπατριώτες του να σχολιάσει το σπουδαίο ματς της Παρασκευής ανάμεσα σε Πόρτο και Μπενφίκα





Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σχολίασε στην πορτογαλική ιστοσελίδα «Relvado» την αναμέτρηση της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στους "δράκους" του Οπόρτο και τους "αετούς" της Λισαββόνας.



Ο 65χρονος προπονητής μίλησε για τα όσα γίνονται στα ελληνική γήπεδα ενώ έκανε μια αναδρομή στα ντέρμπι που έζησε ο ίδιος ως προπονητής και των δύο συλλόγων:

"Τι; Νομίζετε πως το να πετάνε μπαλάκια του γκολφ στον αγωνιστικό χώρο, είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί; Στην Ελλάδα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Απλά δεν γίνονται, μιας και απαγορεύονται οι μετακινήσεις των οπαδών στα εκτός έδρας ματς.


Ωστόσο, σε ένα παιχνίδι μπορούν να συμβούν τα πάντα. Από το να εισβάλλουν οπαδοί στο γήπεδο έως το να ρίξουν δακρυγόνα οι αστυνομικοί και να σταματήσει ο αγώνας».

Σχολιάζοντας την παρουσία του σε ανάλογα ντέρμπι τόνισε:





"Ήταν εκείνο το υπέρ μας 3-1 την τελευταία μου χρονιά στην Πόρτο (2009-'10). Με ισοπαλία η Μπενφίκα κατακτούσε το πρωτάθλημα και ήθελε να κάνει φιέστα στο γήπεδο μας. Τους νικήσαμε και δεν τους επιτρέψαμε να το χαρούν.

Εξίσου σούπερ ήταν η νίκη μας 1-0 με γκολ του Κουαρσέσμα στη Λισσαβόνα (2007-'08). Το πιο άσχημο ήταν το εκτός έδρας 1-0 με γκολ του Σαβιόλα (2009-'10), με τη Μπενφίκα να είναι πολύ καλύτερη μας."

Ολοκληρώνοντας για την αναμέτρηση της Παρασκευής υποστήριξε: "Πλέον δεν αγχώνομαι. Θα παρακολουθήσω ήρεμα το ντέρμπι από το σπίτι μου και ελπίζω να νικήσει ο καλύτερος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου