Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, ανακοίνωσε σειρά μεταρρυθμίσεων με σκοπό την εξυγίανση του ποδοσφαίρου



Ανακοινώθηκε λοιπόν πρωτίστως, η δημιουργία τεσσάρων νέων επιτροπών που σκοπός της ύπαρξής τους θα είναι η εύρυθμη και νόμιμη λειτουργία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση).


Πρόκειται για τις: Ομάδα Επανεξέτασης του Καταστατικού, Επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, Ομάδα Διαφάνειας & Συμμόρφωσης και Ομάδα Ποδόσφαιρο 2014, οι οποίες εν ολίγοις θα έχουν άμεση συνεργασία με την Επιτροπή Καλής Διακυβέρνησης που θα δημιουργηθεί στο μέλλον και φυσικά με την Εκτελεστική Επιτροπή, υπακούοντας παράλληλα σε ένα "σχέδιο δράσης" με στόχο τη διαφάνεια.

"Όταν η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι υπάρχουν άνθρωποι αναμειγμένοι αλλά όχι Ελβετοί. Αυτό το επισημαίνω για μένα και για άλλους Ελβετούς που δουλεύουν εδώ στη FIFA" υπερασπίστηκε την... αθωότητά του ο Μπλάτερ, αλλά το καλύτερο το άφησε για το τέλος.

"Σε ένα χώρο 300.000.000 ατόμων (σ.σ. ο παγκόσμιος αριθμός των ποδοσφαιριστών) λογικό είναι να υπάρχουν κρούσματα βίας, ντόπινγκ, ρατσισμού και διαφθοράς. Η Ομοσπονδία όμως, δεν είναι διεφθαρμένη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου