Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε την Πολιτεία για το γεγονός ότι επιτρέπει σε ξένο να αγοράψει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ελληνικής ΠΑΕ.


 με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Φως"

Εγώ πρώτος βγήκα και είπα ότι δεν μπορεί να γίνει η αγορά του Παναθηναϊκού από τον Σαουδάραβα, διότι υπάρχει νόμος που το απαγορεύει.

Ουδείς το είχε πει αυτό, δείχνοντας και το πόση ασχετοσύνη υπάρχει γύρω από αυτούς που έχουν την πολιτική εποπτεία του ποδοσφαίρου"



Η μεγαλύτερη παρανομία που μπορεί να γίνει, είναι να αλλάξει
αυτός ο απαγορευτικός νόμος και να επιτραπεί στον οποιονδήποτε ξένο, είτε είναι άγνωστος σουλτάνος είτε είναι άγνωστος Βολιβιανός ή Κολομβιανός, να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών μιας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας.

Λόγω νομικής αγραμματοσύνης, αλλά και λόγω έλλειψης κατάλληλων νομικών συμβούλων όπως φαίνεται, βγήκε ο Γερουλάνος και με πολλή επιπολαιότητα είπε ότι θα αλλάξει ο νόμος για να αγοράσει μέσω αυτού του Τσάκα τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτός ο πρίγκιπας.

Θα έπρεπε να είχαν κάνει πρώτα τον κόπο να διαβάσουν την εισαγωγική έκθεση του συγκεκριμένου νομοθετήματος που καθόρισε ότι τις ποδοσφαιρικές μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής εταιρίας μπορεί να αγοράσει μόνο όποιος είναι Έλληνας υπήκοος, πιθανώς αναλογικά και υπήκοος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι οι μετοχές όλες είναι ονομαστικές.

Δηλαδή είναι πραγματικός αυτός ο ιδιοκτήτης και θα ελεγχθεί από την ΕΕΑ αν έχει την κοινωνική διαδρομή, το ποινικό μητρώο και τη νόμιμη οικονομική επάρκεια που να δικαιολογεί την αγορά αυτών των μετοχών...

Αφού η ποδοσφαιρική ομάδα και ειδικά οι ιστορικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός. η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης κτλ, είναι λαϊκά κινήματα και όχι εργοστάσια ή μαγαζιά με είδη προικός!"

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής εξέφρασε απορίες για το πως προέκυψε ξαφνικά τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τον Πρίγκηπα Αλ Σαούντ να επενδύσει στη χώρα μας και στον Παναθηναϊκό.

"Μου κάνει εντύπωση γιατί ο Σαουδάραβας αυτός θέλει να δώσει τόσα εκατομμύρια για να πάρει μία ομάδα της Ελλάδας και δεν παίρνει μία ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Ή γιατί δεν παίρνει μία ομάδα της Ρωσίας, γιατί επιδιώκει να εισχωρήσει σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Και είναι εξωφρενικό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να μην έχει έρθει στην Ελλάδα.

Ενώ θέλει να κάνει όπως λέει μία τόσο δαπανηρή επένδυση παίρνοντας μεγάλη ελληνική ομάδα, δεν έχει κάνει τον κόπο καν να έρθει εδώ, και έχει στείλει -αν τον έχει στείλει- έναν περίεργο τύπο, τον Τσάκα, ο οποίος δεν έχει επαγγελματική ιδιότητα και γραφεία, αποτελεί κεντρικό θέμα στα ΜΜΕ επί εβδομάδες.

Κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, τραβάει όλα τα φώτα πάνω του, προαναγγέλει απίθανες μεταγραφές που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν σε μία χώρα που οικονομικά βουλιάζει και λέει με θράσος ότι θα φέρει τον Ροναλντίνιο ο οποίος παίρνει 20 εκ.ευρώ το χρονο και θα τον βάλει να παίζει δίπλα στον Μαρίνο, ο οποίος παίρνει λίγες χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τα κοινά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και στους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για θέματα αθλητισμού, Γερουλάνο και Μπιτσαξή.

"Αισθάνομαι δέος πως τα αφήνει όλα αυτά η οικογένεια Βαρδινογιάννη, δείχνει την παρακμή της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας αυτό που γίνεται. Μου κάνει εντύπωση πως ο κ.Γερουλάνος ως Υπουργός Πολιτισμού -ο οποίος μάλιστα δεν έχει εκλεγεί από το λαό αλλά έχει τοποθετηθεί από την κυβέρνηση- δίνει τέτοιες υποσχέσεις.

Μου κάνει εντύπωση πως ένας Υφυπουργός Αθλητισμού όπως ο κ. Νικητιάδηες και ένας γγΑ όπως ο κ. Μπιτσαξής, δεν ξεκόβουν αυτό το θέμα τόσο καιρό. Δυστυχώς υπάρχει αφωνία και από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, ίσως επειδή δεν γνωρίζει αυτά τα θέματα ο κ. Παπουτσάκης, κάτι που όμως είναι υποχρεωμένος να το κάνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου