Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης υποστήριξε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός αναζητά κι άλλες λύσεις ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,


Σταθόπουλος: «Δημιουργεί κίνητρο»

ο Στάθης Σταθόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6



-Για την Εθνική ομάδα και την τακτική των κλήσεων του Φερνάντο Σάντος: 
«Σε ένα καθαρά διαδικαστικό παιχνίδι είχαμε καλή εμφάνιση. Βλέπω ότι ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο αριθμός των κλήσεων θα αυξηθεί. Ο προπονητής ψάχνει κι άλλες εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχει ο κορμός της ομάδας αλλά αυτό που φαίνεται πως αναζητά ο προπονητής είναι οι λύσεις, γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα χρησιμοποιούνται ολοένα και λιγότεροι Έλληνες παίκτες από τις ομάδες. 


Υπάρχει καιρός μπροστά μας και θα πρέπει να έχει κι άλλες λύσεις παικτών εκτός από αυτές που βρήκε ή αυτές που δοκίμασε. Νομίζω ότι είναι θετικό που καλούνται πολλοί παίκτες. Έχει γίνει μια ανανέωση αλλά χρειάζονται και περισσότεροι παίκτες. Η κίνηση αυτή από τον ομοσπονδιακό τεχνικό δημιουργεί ένα κίνητρο στους παίκτες για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και για τους προπονητές των ομάδων». 

-Για την επιλογή της ΕΠΟ να επιβάλει την χρήση τριών Ελλήνων νεαρών παικτών στην 11άδα: 
«Θα έπρεπε μετά από έξι χρόνια που εφαρμόζεται αυτό το μέτρο να υπάρχει μια γνώμη και μια μελέτη αφού είδαμε στο δρόμο ότι το μέτρο αυτό έχει αποτύχει. Έχει αποτύχει ως προς την ανάδειξη νέων παικτών που ήταν ο στόχος, αλλά εκτός αυτού ήταν και ένα μέτρο που αποδυναμώνει τις ομάδες και τις δημιουργεί αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Επίσης, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό το τι κάνουν οι ομοσπονδιακοί για να υποστηρίξουν αυτό το μέτρο. 
Ένας παίκτης που είναι καλός θα παίξει. Είτε είναι νεαρός είτε όχι. Δεν γίνεται τίποτα από αυτό. Το πιο περίεργο είναι ότι στο θεσμό του Κυπέλλου υποχρεώνει τις ομάδες της Γ Κατηγορίας να παίζουμε με τρεις μικρούς και τις άλλες ομάδες όχι, αγωνίζονται με ξένους. Αυτό δημιουργεί αδικίες και εκμηδενίζει τις πιθανότητες για μια έκπληξη». 

-Για το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: 
«Είναι ένα ντέρμπι που βρίσκει σε καλό επίπεδο και τις δύο ομάδες, οι οποίες έχουν αρκετά παραγωγική επίθεση. Είναι θέμα γοήτρου και για τους δύο, και νομίζω ότι θα δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Μπορεί να είναι στερεότυπο ότι η έδρα παίζει ρόλο. Πάντα παίζει αλλά οι παίκτες των δύο ομάδων γνωρίζονται αρκετά, έχουν παίξει πολλές φορές αντιμέτωποι, έχουν εμπειρίες και ο ρόλος της έδρας μειώνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου