Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαιρετικά σοβαρές διαστάσεις έχει πάρει η έρευνα για τα στημένα παιχνίδια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας έχουν εντοπίσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τα μέλη του κυκλώματος που έχει… πλοκάμια σε όλη την Ευρώπη, φυσικά και στην Ελλάδα. 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας άρχισαν τις έρευνες αμέσως μετά από τα πρώτα στοιχεία που κοινοποίησε η UEFA. Στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα, η Γερμανία τα έχει κάνει γνωστά μέσω “Europol”.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι κύκλωμα με τα στημένα παιχνίδια είναι διεθνές. Επικεφαλής του είναι ένας ο Κινέζος, T.S.E., ο οποίος έχει επαφές σε πολλές χώρες. Στην Ελλάδα έχει εντοπιστεί το πρόσωπο που έχει σχέσεις με τον Κινέζο και κινούνται οι διαδικασίες για την σύλληψή του. 






Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο είναι βουλγαρικής καταγωγής ζει στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται και στην Κύπρο. Έχει επαφές με αρκετούς ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, με συνομιλίες που γίνονται μέσω τριών κινητών τηλεφώνων.

Οι αριθμοί έχουν τεθεί υπόψη των ελληνικών δικαστικών αρχών, όπως και τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του συνδέσμου με τους Έλληνες παράγοντες. Ο κ.Κασίμης είναι σε πλήρη συνεργασία με ομολόγους του στην Ευρώπη για το ζήτημα.

Στοιχεία έχουν φέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο το κύκλωμα να έχει κέρδη 13 εκατομμύρια ευρώ μόνο από ένα παιχνίδι, με στοιχήματα που έχουν παιχθεί στη Μαλαισία. Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις από πονταρίσματα σε παιχνίδια Β’ Εθνικής Κατηγορίας με κέρδη περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ για κάθε αναμέτρηση.

Στην Κύπρο έχουν ήδη εντοπιστεί οκτώ άτομα που διοχέτευαν στη Μεγαλόνησο τα εκατομμύρια για το «ξέπλυμα χρήματος» που γίνεται. Τα άτομα αυτά έχουν σχέση με Έλληνες παράγοντες. Τα στοιχεία όλων έχουν δοθεί στον κ.Κασίμη και ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει τις έρευνες και τους οικονομικούς ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν στην κατοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου